Pe doua roti, din Australia pana la Copenhaga

Sursa: Green-Report.ro

La 27 de ani, australianul Kim Nguyen si-a dat seama ca are nevoie de o schimbare, dar nu de orice fel, ci una care va ajuta si lumea in care traieste. Asa ca, pe 10 august 2008 s-a urcat pe bicicleta cu gandul de a pleca spre Copenhaga pentru a lua parte la summitul ONU pe tema schimbarilor climatice.

A strabatut toata Australia, toata Asia centrala si de sud, iar dupa mai bine de un an a ajuns si in Romania.

In traseul catre Copenhaga a trecut si prin Bucuresti, unde cativa ciclisti profesionisti si amatori, precum si organizatii ca Bate Saua si WWF Romania (Fondul Mondial pentru Natura) le-a oferit sprijin in initiativa lor.

In aceeasi zi, asociatii sau pur si simplu ciclisti din tarile prin care Kim a trecut si-au anuntat sprijinul privind organizarea unor evenimente locale pentru a face demersul acestuia sa nu ramana fara ecou.

In perioada 7-18 decembrie, reprezentanti din 191 de tari se vor reuni la Copenhaga pentru ultima runda de negocieri privind un nou acord global de reducere a emisiilor poluante. Acordul aflat in vigoare, cunoscutul Protocol de la Kyoto, va expira peste 3 ani, in decembrie 2012. Negocierile de la Copenhaga ar urma sa ratifice un nou tratat de clima care sa fie aplicat incepand cu 2013.

Mai mult, ultimele rapoarte stiintifice avertizeaza ca efectele adverse ale schimbarilor climatice sunt mult mai rapide si mult mai grave decat se credea pana acum, in prim plan aflandu-se rezervele de apa, topirea ghetarilor si cresterea nivelului oceanelor.

Obiectivul Uniunii Europene este de a garanta că temperatura medie globală nu creşte mai mult de 2°C faţă de nivelurile precedente revoluţiei industriale.

Pentru a evita ca aceasta să se întâmple, emisiile globale de gaz de seră trebuie să atingă maximul lor până în 2020 şi ca urmare să scadă mult până în 2050.

Articole similare

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.