Nemtii si chinezii s-au unit pentru fabricarea unui vehicul electric

Grupul auto german Daimler si compania chineza BYD vor colabora pentru lansarea pana in 2013 a unui model auto cu propulsie electrica destinat pietei din China, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax. Cei doi producatori auto "isi unesc puterile si cunostintele" pentru a dezvolta o masina cu propulsie integral electrica "destinata special pietei chineze", […]

Daimler investeste peste 2 miliarde de euro in tehnologii eco

Constructorul auto german Daimler, al doilea mare producator de masini de lux din lume, intentioneaza sa investeasca in tehnologii ecologice jumatate din fondurile de 4,4 miliarde de euro rezervate in acest an pentru cercetare si dezvoltare, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. Prin investitiile in noi tehnologii cu emisii reduse de dioxid de carbon, Daimler, proprietarul […]

Smart si electric

Daimler intentioneaza sa investeasca zeci de milioane de euro in uzina auto Hambach, din provincia franceza Lorena, pentru a produce o versiune electrica a lui Smart ForTwo. Vehiculul urmeaza sa fie dotat cu o baterie litiu-ion. Compania a anuntat recent ca o serie limitata de 1.000 de vehicule Smart electrice vor fi construite incepand din […]

Daimler investeste intr-o fabrica de Smart-uri electrice

Daimler planuieste sa investeasca zeci de milioane de euro in uzina sa auto Hambach, din provincia franceza Lorena, pentru a produce o versiune electrica a lui Smart ForTwo, alimentata de o baterie litiu-ion, informeaza Reuters.

Compania a anuntat recent ca o serie limitata de 1.000 de vehicule Smart electrice vor fi construite incepand din noiembrie si vor fi livrate consumatorilor la sfarsitul acestui an.
Daimler a anuntat intr-o conferinta de presa ca presedintele francez Nicolas…

citiţi mai departe

Marii producatori auto formeaza Alianta pentru Hidrogen

Opt dintre cei mai importanti constructori auto din lume au anuntat ca se unesc pentru dezvoltarea unor game de automobile electrice pe baza de celule de hidrogen, potrivit Automarket.

Astfel, Daimler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Renault-Nissan si Toyota au format Alianta pentru Hidrogen. Acestia vor colabora pentru dezvoltarea unei tehnologii care la ora actuala este disponibila doar pentru unele concepte si modele experimentale aparute la saloanele auto.
Cei opt…

citiţi mai departe

Mercedes a lansat versiunea eco a lui B Class

Grupul Daimler a publicat recent detalii despre noul Mercedes B Class F-CELL, versiunea ecologica a lui B Class, relateaza ZerCustoms.

Modelul B Class F-CELL ofera aceleasi performante ca cele ale unui motor de 2 litri pe benzina, insa fara emisii de carburant. Costul functionarii vehiculului ecologic este echivalent cu cel al unui automobil diesel cu consum de 3,3 litri/100km.

Un motor electric, alimentat de un sistem cu celule de combustibil, si care dezvolta 136 de cai putere,…

citiţi mai departe

Un nou Smart electric intra in productie in 3 luni

A doua generatie a versiunii electrice a vehiculului Smart va intra in productie in luna noiembrie, au anuntat reprezentantii Daimler, citati de Auto Channel.

Noul model va dispune de o baterie litiu-ion foarte eficienta, care ii va oferi masinii o autonomie sporita. Motorul este de 30 de kilowati, echivalentul a 40 de cai putere care este amplasat intre rotile din spate.

Cel de-al doilea Smar electric va atinge o viteza maxima de numai 100 km/h pentru ca modelul a fost conceput…

citiţi mai departe