DaKINO se mută din 2011 la Braşov

Festivalul de film a ajuns la cea de-a 21-a ediţie. Citește mai departe…

Green Planet Blues aduce filmele eco la Sinaia

Organizatorii sunt in febra pregatirilor festivalului de film eco Green Planet Blues care are loc la Sinaia in perioada 28 – 31 ianuarie. Evenimentul se afla la cea de-a doua editie in cadrul careia romanii vor avea ocazia sa vizioneze in premiera filme de la Festival du Film D’Environnement din Ile de France, Paris 2009. […]

Cel mai scump documentar eco la festivalul Doc Est de la Iasi

Documentarul Home, cel mai scump film cu subiect eco din lume, va fi prezentat pe 28 noiembrie in cadrul festivalului Doc Est 2009 de la Iasi, desfasurat in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor intre 26 si 28 noiembrie. Festivalul de film documentar se afla la a treia editie, prima desfasurata in Romania. […]

Adevarul: Parcul Natural Apuseni, premiat de Comisia Europeana

Muntii Apuseni vor fi promovati printr-un film de prezentare, difuzat la Gala EDEN 2009. Romania participa la Gala Eden 2009 pentru a doua oara. Anul trecut, destinatia castigatoare a fost Depresiunea Horezu.
Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles pe 8 octombrie, in cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinatie turistica de excelenta a Romaniei, alaturi de alte 21 de destinatii europene.
Parcul natural romanesc va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei…

citiţi mai departe

Adevarul: Gore si Clinton salveaza planeta?

Lideri guvernamentali, afaceristi de top si staruri internationale au vorbit la New York despre problemele globale. Al Gore si Bill Clinton au vorbit in fata multimii despre problemele mari ale lumii. Fostul vicepresedinte american, al carui film documentar „Un adevar incomod” a obtinut Premiul Academiei Americane de Film, a indemnat tinerii la „nesupunere civila” pentru a opri constructia de termocentrale pe carbune care nu dispun de tehnologii pentru captarea si stocarea…

citiţi mai departe

Salveaza lumea intr-un minut!

Un nou festival international de film eco invita oamenii din toate colturile lumii sa salveze lumea…intr-un minut, potrivit Ecorazzi.

Competitia care se numeste chiar "1 Minute to Save the World" (Un minut pentru salvarea lumii) cauta solutii cat mai creative de combatere a schimbarilor climatice pe care participantii sa le expuna intr-un film de numai 1 minut.

Astfel, cei inspirati isi pot pune ideile legate de salvarea planetei intr-un montaj video care sa nu depaseasca 1 minut….

citiţi mai departe