Adevarul: Nemirschi: garantia pe PET intra din 2010

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ieri ca garantia de returnare in cazul PET-urilor va intra in vigoare in 2010, informeaza Agerpres.
„Nu inventam roata, cel putin pentru PET-uri. Deja, despre pungi nici nu mai vorbim, lumea s-a mai obisnuit cu taxa pe punga, cu ecotaxa. Pentru PET-uri va exista o garantie de returnare, care, practic, nu va creste pretul produsului“, a spus ministrul.
Potrivit acestuia, pana la realizarea unui cadru legislativ in acest sens, trebuie…

citiţi mai departe

Cotidianul: Deputatii au aprobat raportul Comisiei Nemirschi, documentul nu va trimis la DNA

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat raportul comisiei de ancheta in cazul Nemirschi cu 189 de voturi pentru si opt abtineri, fara ca documentul sa fie trimis in mod oficial catre Departamentul National Anticoruptie.

In cadrul dezbaterilor din plen, deputatul PDL Petru Calian a sustinut ca raportul ar trebui remis in mod oficial DNA deoarece aceasta a inceput deja cercetarile premergatoare urmaririi penale in cazul firmei Best Advertising. La acest punct de vedere i s-a raliat si…

citiţi mai departe

Evenimentul Zilei: Dosarul „Nemirschi”, dezbatut de deputati

Deputatii vor dezbate, astazi, raportul Comisiei de ancheta in cazul ministrului mediului, Nicolae Nemirschi.
In document nu se propune inceperea urmaririi, comisia de ancheta solicitand institutiilor abilitate ale statului sa intreprinda actiuni de verificare si control.

Citeste articolul in Evenimentul Zilei.

citiţi mai departe

Gardianul: Cazurile Nemirschi si Ridzi intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, ieri, ca Raportul comisiei de ancheta a ministrului mediului Nicolae Nemirschi sa fie discutat de plen in cursul zilei de azi.
Raportul comisiei nu propune inceperea urmaririi penale pentru Nemirschi, dar cere institutiilor abilitate ale statului sa intreprinda actiuni de verificare si control care sa lamureasca legalitatea atribuirii contractului “Campanie de promovare a programului Sectorial de Mediu, Lot II-Difuzare/Publicare”, “prin prisma…

citiţi mai departe

Cotidianul: Nemirschi vrea garantie de returnare pe PET-uri

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat luni capregateste cadrul legislativ pentru introducerea unui sistem de "garantie de returnare" pentru colectarea PET-urilor si a cutiilor din aluminiu, in scopul de a incuraja colectarea selectivaa deseurilor.

"Am constatat canu pot fi decat douametode pentru a rezolva problema, una de coercitie, cealaltade recompensa. Pentru cacea cu coercitia nu poate functiona foarte repede, am decis sagasim un sistem de recompensa, si atunci plecam de…

citiţi mai departe

Adevarul: Ministrul Mediului vrea taxa pe PET

Nicolae Nemirschi ar putea introduce pana la finele anului garantia pentru returnarea sticlelor din plastic.
Ministrul doreste sa curete Romania de PET-uri si spune ca sistemul „buy-back“ trebuie sa inceapa in hipermarketuri, deoarece acestea au spatii de depozitare.
Autoritatile de mediu au considerat ca implementarea acestui sistem in Romania ar scapa tara de invazia plasticului. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, raspunde favorabil tuturor acestor mesaje si se alatura campaniei…

citiţi mai departe

Cronica Romana: Raportul Nemirschi, depus pe 18 septembrie

Deputatii au fost de acord ieri cu prelungirea termenului de depunere a raportului comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea modului in care a fost atribuit de catre Ministerul Mediului contractul privind campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu, Lot II din data de 28 aprilie 2009. Raportul urmeaza sa fie definitivat pana la data de 18 septembrie.
Membrii comisiei au solicitat acest nou termen deoarece au aparut elemente noi si trebuie audiate si alte…

citiţi mai departe

Noua modificare a Programului "Rabla"

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, vineri, pentru Agerpes, ca va propune Guvernului o noua modificare a Programului ‘Rabla’, prin care sa fie eliminata obligativitatea ca certificatul de inmatriculare al masinii date spre casare sa fie pe numele persoanei care acceseaza programul guvernamental.
Nemirschi a declarat ca in urma unei analize a accesarilor acestui program s-a constatat ca, pe fondul crizei, vanzarea de autoturisme noi a scazut sub 50 la suta in Romania, ‘desi…

citiţi mai departe

Romania libera: Razboi al declaratiilor intre Nicolae Nemirschi si Sulfina Barbu

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, sustine ca afirmatiile deputatului PDL Sulfina Barbu despre activitatea la minister sunt nefondate si anunta ca pentru Programul "Casa Verde" au fost depuse 151 proiecte in valoare de aproximativ 100 milioane euro.

"Consideram ca afirmatiile doamnei deputat sunt superficiale si tendentioase", a declarat ministrul. Sulfina Barbu il acuzase pe Nemirschi ca va fi responsabil de plata amenzilor pe care Comisia Europeana le-ar putea cere pentru ca…

citiţi mai departe

Sulfina Barbu: Nemirschi se ascunde "dupa vorbe si formulari evazive”

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, se ascunde "dupa vorbe si formulari evazive", a declarat, joi, printr-un comunicat de presa, presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic al Camerei Deputatilor (CAPATEE), Sulfina Barbu, referindu-se la raspunsul Ministerului Mediului la precizarile pe care ea le-a solicitat, informeaza Agerpres.

"Atacurile la persoana ale ministrului Nemirschi il descalifica si nu il ajuta deloc sa dea raspunsuri…

citiţi mai departe

Gardianul: Premierul ii cere lui Nemirschi solutii pentru inchiderea gropilor neecologice

Premierul Emil Boc a cerut ieri ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, si comisarului Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, sa ii prezinte saptamanal rapoarte privind verificarile pentru combaterea poluarii. Totodata, seful Guvernului asteapta de la Nemirschi solutiile legale de inchidere a gropilor de gunoi neecologice.
Discutia sefului Guvernului cu cei doi reprezentanti ai Mediului vine dupa ce, la finalul saptamanii trecute, a vazut «rampele clandestine de gunoi» de pe marginea…

citiţi mai departe

Gardianul: PD-L si PRM sar la gatul lui Nemirschi

Presedintele Comisiei de administratie publica din Camera Deputatilor, democrat-liberala Sulfina Barbu, l-a acuzat pe ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, ca trateaza obiectivele de mediu din programul de guvernare dupa “cheful si interesul” sau.
Potrivit comunicatului de presa al PD-L, Sulfina Barbu atrage atentia asupra “lipsei totale de rezultate a activitatii ministrului mediului”, desi au trecut 8 luni de la preluarea mandatului. “Sulfina Barbu a subliniat ca la inceputul sesiunii…

citiţi mai departe

Sulfina Barbu: La Ministerul Mediului se pierde vremea

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, ar putea fi invitat, la inceputul sesiunii parlamentare, la Comisia de administratie publica si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor, sa ofere raspunsuri in legatura cu principalele programe de mediu, informeaza un comunicat de presa al presedintelui comisiei, democrat-liberala Sulfina Barbu, citat de Agerpres.
In comunicatul citat, Sulfina Barbu a afirmat ca Nemirschi se comporta ‘ca si cum programul de guvernare ar fi optional", insistand asupra…

citiţi mai departe

Gardianul: Nemirschi si Paleologu au cacarisit-o

Intrebat de ce nu mai merge Basescu la Kiev, ambasadorul Markiyan Kulyk a sugerat ca doi ministri romani ar face jocurile Ucrainei. Kulyk sustine ca intalnirea la nivel inalt s-a amanat din cauza ca nu s-au rezolvat problemele de pe agenda. Iar acestea nu aveau cum sa se rezolve odata ce partea romana, mai concret Ministerul Culturii si cel al Mediului, nu a raspuns invitatiilor de a participa la consultari legate de minoritati si de Bistroe.

Astfel, romanii si-au dat singuri cu stangul…

citiţi mai departe