Românii au ajuns să cumpere alimentele cu suta de grame

Zahăr, orez sau paste făinoase cumpărate cu suta de grame. La Galaţi au apărut tarabe unde produsele alimentare de bază se vând cu dramul. Comercianţii spun că din ce în ce mai mulţi oameni vin să cumpere produse în cantitati foarte mici din cauza sărăciei. Citește mai departe…

Adevarul: Incalzirea globala infometeaza 25 de milioane de copii

Schimbarile climatice ce se vor resimti tot mai mult in urmatorii ani vor duce la crize alimentare fara precedent, cat si la cresterea ametitoare a preturilor la alimentele de baza.
Copiii africani vor consuma tot mai putine calorii Foto: Epa
Penuria de grau, porumb, orez ori soia va afecta grav peste 25 de milioane de copii de pe intreaga planeta, care vor suferi de foame sau se vor confrunta cu boli de nutritie pana la sfarsitul acestui secol, scrie „The Guardian“.
Daca incalzirea…

citiţi mai departe

Delta fluviului Mekong ar putea fi acoperita de apa in acest secol

Mai mult de o treime din delta fluviului Mekong din Vietnam, unde se afla peste o jumatate dintre recoltele de orez ale tarii, ar putea ajunge sub ape in cazul in care nivelul marilor ar creste cu un metru, potrivit scenariului prezis de ministerul mediului, citat de Reuters.

In cazul in care scenariul va deveni realitate, un sfert din orasul Ho Chi Minh, cel mai mare din Vietnam, va fi inundat, afectand cele 6 milioane de locuitori. Datele fac parte dintr-un raport inaintat de ministerul…

citiţi mai departe