Adevarul: Scafandrii au astupat din nou gaurile epavei

Echipele de interventie au carpit nava Paris, scufundata in Marea Neagra, dar au oprit doar provizoriu scurgerile de pacura. Vantul si curentii puternici ar putea produce noi fisuri in corpul navei esuate in urma cu 15 ani.
Navele Topaz si Opal de la Agentia Romana de Salvare Vieti Omenesti pe Mare (ARSVOM) au iesit din nou, ieri, pe mare ca sa astupe gaurile prin care se scurge pacura din epava Paris, scufundata in zona digului de nord al Portului Constanta.
Desi cu o zi in urma,…

citiţi mai departe

Adevarul: Poluarea de pe mare se extinde

Peste 200 de tone de pacura aflate in corpul unei nave scufundate in urma cu 14 ani s-ar putea deversa in apa in urma furtunii anuntate de meteorologi pentru zona Marii Negre.
Petele de pacura care au iesit la suprafata in urma cu cateva zile s-au extins si au depasit barajul antipoluant montat de scafandri.
Pe langa cele 200 de tone de pacura din interiorul navei Paris, si in cea de-a doua nava, You Xiu, se mai afla 450 de tone de combustibil care odata ajunse in mare ar provoca un…

citiţi mai departe

Garda de Mediu Constanta: Situatia in Marea Neagra este sub control

Garda de Mediu din Constanta asteapta observatiile scafandrilor inainte de a interveni in cazul poluarii cu pacura din Marea Neagra, ce s-a scurs dintr-o nava scufundata in urma cu 14 ani, dar a dat asigurari ca situatia este sub control.

“Asteptam si noi, ca toti factorii de decizie din toata povestea aceasta, concluziile pe care o sa ni le ofere scafandri. Echipe de interventie exista, deci daca se va intampla ceva are cine si cu ce sa intervina. La nivel de port exista o societate care…

citiţi mai departe

Comitet de combatere a poluarii Marii Negre

Un comitet de prevenire si combatere a poluarii cu pacura a Marii Negre, combustibil provenit de la tacurile a doua nave scufundate in anul 1995 in Portul Constanta, s-a constituit la inceputul acestei saptamani, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, anunta Agerpres.

Reprezentanti ai Autoritatii Navale Romane (ANR) au mentionat, miercuri, ca zona in care pacura a inceput sa iasa la suprafata, zilele acestea, a fost incercuita cu un baraj pentru a se…

citiţi mai departe