Parc eolian de 100 mw in Bulgaria

Compania energetica N-Vision Energy din Germania planuieste sa investeasca pana la 140 milioane de euro in construirea unui parc eolian de 100 megawati de energie in Bulgaria, anunta Reuters. Parcul eolian va fi construit in apropiere de orasul Kyustendil, la circa 68 kilometri distanta de capitala Sofia. Acesta va intra in functiune pana la sfarsitul […]

Parc eolian urias in Cipru

Un parc eolian de 82 megawati a fost inaugurat in Cipru si va fi functional pana in vara anului 2010.
Proiectul, in valoare de 200 milioane de euro, este cel mai mare din regiunea mediteraneana, potrivit Reuters.

“Este un proiect foarte mare. In mod normal, in Europa, in special in Grecia si Spania, fermele eoliene de 20-30 de megawati sunt considerate uriase, deci acesta de 82 megawati este unul masiv. Este cel mai mare din regiune”, a explicat Akis Ellinas, presedintele companiei D.K….

citiţi mai departe

Danemarca si-a inaugurat cel mai mare parc eolian din lume

200.000 de familii daneze vor fi aprovizionate cu electricitate provenita de la ferma eoliana Horns Rev II care a fost recent inaugurata in largul Marii Nordului, anunta cop15.dk.

Parcul eolian, situat la 30 de kilometri distanta de costa daneza, este cel mai mare din lume si va produce 2,2% din totalul de electricitate al Danemarcei.

“Ferma eoliana va confirma pozitia Danemarcei ca lider mondial in domeniul energiei eoliene. Avand in vedere ca 20% din cantitatea totala de…

citiţi mai departe

Adevarul: Zeci de parcuri eoliene nemtesti in largul marii

Germania intentioneaza sa ridice 40 de ferme eoliene in largul Marii Baltice si al Marii Nordului, dintre care 22 au primit deja permis de construire, potrivit ministrului german al Transporturilor, Wolfgang Tiefensee, citat de publicatia „Hamburger Abendblatt“, relateaza AFP. Instalarea eolienelor in largul marii pune probleme tehnice companiilor ce vor sa investeasca in aceasta tehnologie.

„Avem in vedere crearea a 30.000 de noi locuri de munca in nordul Germaniei, ca urmare a…

citiţi mai departe

Germania a aprobat 25 de parcuri eoliene in larg

Germania a emis pana acum permise pentru 25 de parcuri eoliene in largul marii, adica pentru aproape 1.800 de turbine, potrivit Earth Times.

Turbinele vor fi amplasate pe fundatii de piatra in regiuni in care nivelul marii este relativ scazut. Datele au fost eliberate de Agentia Federala pentru Transport Marin si Hidrografie BSH din Hamburg, organism ce aproba proiectele dupa ce se asigura ca ele nu vor obstructiona comertul pe apa.|

Primul parc eolian se afla deja in constructie si a…

citiţi mai departe