Ameninţaţi cu alunecarea de teren

14 gospodării din localitatea buzoiana Bălăneşti sunt în pericol de a fi distruse de o alunecare de teren reactivată de zăpezile şi ploile din ultima lună.În pereţii caselor au aparut deja crăpături, iar uşile şi ferestrele nu se mai închid. Oamenii se tem că, odată cu creşterea temperaturilor, mii de metri cubi de pământ vor […]

Pericol de avalanşe la Bâlea Lac. Avertizarea rămâne în vigoare până la ora 20.00

Pericol de avalanşe la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară 53 de centimetri. Meteorologii spun…

Pericol de inundaţii. Bistriţa iese din matcă!

Pericol de inundaţii pe Valea Bistriţei! Apele râului au ieşit din matcă şi ameninţă să intre în casele locuitorilor comunei Poiana Teiului. Autorităţile au evacuat joi aproape 150 de familii din trei sate. Oamenii se tem pentru agoniseala lor de-o viaţă şi nu mai reuşesc să închidă ochii toată noaptea.

Uraganul Jimena pune în pericol 100.000 de mexicani

Pericol maxim pentru peste 100.000 de oameni de pe coasta pacifică a Mexicului. Uraganul Jimena a ajuns la nivelul 5 pe scara Saffir-Simpson, cu vânturi de 250 de km pe oră şi rafale de peste 300 de km/h.
Citește mai departe…

Arteziana cu gazolină

Pericol de explozie în judeţul Dâmboviţa. Conducta magistrală de transport gazolină Ţicleni-Ploieşti s-a spart în apropierea localităţii Băleni, iar o parte din combustibil s-a infiltrat în sol. Angajaţii au lucrat mai bine de 5 ore pentru a remedia defecţiunea, însă reprezentanţii Gărzii de mediu spun că nu s-a acţionat corespunzător.