Romania Libera: Sud-estul Statelor Unite, amenintat de uraganul Earl

Uraganul Earl se indrepta marti catre coastele Statelor Unite, fiind insotit de rafale de vant cu viteza de 215 kilometri pe ora, dupa ce a provocat pagube importante in Caraibe si mai ales in insulele Saint-Martin si Saint-Barthélemy, informeaza Mediafax. La ora 15.00 GMT (17.00 ora Romaniei), centrul uraganului – de categoria a 4-a pe […]

Uraganul Rick, format în Pacific, a atins nivelul maxim de intensitate

Uraganul Rick a atins sâmbătă seară gradul maxim de intensitate pe scara Saffir-Simpson. În mai puţin de două zile, uraganul format în Oceanul Pacific a trecut de la categoria unu la categoria cinci, cu o viteză a vântului de până la 260 km/h. Citește mai departe…

Uraganul Fred a atins nivelul trei, devenind al doilea uragan major al anului

Uraganul Fred a crescut în intensitate miercuri, în Atlantic, atingând nivelul trei pe scara Saffir-Simpson, cu cinci trepte, şi a devenit al doilea uragan major al sezonului 2009, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami.
Citește mai departe…

Uraganul Jimena pune în pericol 100.000 de mexicani

Pericol maxim pentru peste 100.000 de oameni de pe coasta pacifică a Mexicului. Uraganul Jimena a ajuns la nivelul 5 pe scara Saffir-Simpson, cu vânturi de 250 de km pe oră şi rafale de peste 300 de km/h.
Citește mai departe…

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a II-a

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a doua pe scara Saffir-Simpson. El îşi continuă traiectoria spre insulele Bermude şi spre coasta de est a Statelor Unite cu o viteză a vântului de până la 175 de kilometri la oră.
Citește mai departe…

Adevarul: Uraganul Bill se intensifica si urca in categoria 4

Uraganul Bill a crescut in intensitate, ajungand la Categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, dupa ce marti seara urcase la 3. Toate semnele arata ca uraganul a devenit unul major si se apropie de insulele Bermude, astfel ca specialistii urmaresc progresul rapid al lui Bill.

In jurul orei locale 5.00 uraganul a fost localizat la aproximativ 460 de mile est de Insulele Leeward, situate la est de Puerto Rico, si la peste 1.100 mile sud-est de Insulele Bermude, potrivit Centrului National pentru…

citiţi mai departe

Uraganul Bill ar putea provoca pagube majore dacă loveşte uscatul cu intensitatea din prezent

Uraganul Bill, primul format în acest sezon în Atlantic, a ajuns la categoria a treia pe scara Saffir-Simpson şi se îndreaptă ameninţător spre coasta de est a Statelor Unite.
Citește mai departe…