Nivelul lacului de la Ocnele Mari continua sa scada

Nivelul lacului de acumulare de pe firul paraului Sarat din Ocnele Mari a scazut la 267.44, in conditiile in care, in ultimele 24 de ore, nu s-a mai evacuat saramura din salina prabusita din campul I, a declarat miercuri pentru Agerpres profesorul geolog Florin Zamfirescu.

"In acest moment, am depasit momentele cu pericol. Volumul de saramura ce trebuia evacuat este de aproximativ 440 de mii mc. Mai avem aproximativ 300 de mii. Dar am oprit pompele si forajele care trimiteau pana acum…

citiţi mai departe

Salina Cacica, amendata de Garda de Mediu

Salina Cacica a fost sanctionata cu amenda in valoare de 35.000 de lei de comisarii suceveni de mediu, pentru apele uzate deversate in paraul Solonet, informeaza Agerpres.
Directorul Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu (CJGM) Suceava, Adriana Iordache, a declarat luni ca, in urma unei sesizari, in localitatea Cacica s-a verificat cursul de apa al paraului, fiind gasiti pesti mici morti, pe o distanta de unu-doi kilometri.
Iordache a spus ca s-a confirmat evacuarea de ape…

citiţi mai departe

Cronica Romana: Valcea: Situatia se agraveaza la Ocnele Mari

Situatia de la Ocnele Mari din perimetrul salinei prabusite devine de la ora la ora mai alarmanta, a declarat, sambata seara, pentru Agerpres, prefectul judetului Valcea, Remus Grigorescu. Sambata seara, opt familii incepusera sa isi stranga lucrurile.

“Sunt familii care se afla sub incidenta intervalului de cota 267 – 269, precum si familiile care se afla in aval de versantul sudic al craterului care a cedat noaptea trecuta. Suntem in situatie de urgenta. Cota saramurii din crater este…

citiţi mai departe