ONU: Lacul Aral este una dintre cele mai mari catastrofe ecologice

Lacul Aral, ce era odata cel de-al cincilea lac al planetei ca suprafata, se numara acum printre cele mai socante dezastre ecologice, potrivit secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon, transmite The Telegraph. Dupa ce a secat in proportie de 90%, economia regiunii, ce se baza mai ales pe pescuit, s-a prabusit. Principala cauza a disparitiei […]

Marea Moarta seaca in ritm alarmant

Marea Moarta a secat mult mai repede decat de obicei in ultimii doi ani, fata de media deceniului trecut, anunta agentia chineza de presa Xinhua.

Scaderea medie a nivelului Marii Moarte in perioada 1998-2007 a fost de 98 cm pe an, insa anul trecut apa a secat cu 138 cm, iar anul acesta a secat deja cu 113 cm, arata ultimele date oferite de cercetatorii autoritatilor israeliene pentru protectia apei.

Aceasta reducere semnificativa a nivelului apei Marii Moarte a fost cauzata de…

citiţi mai departe

Braila: Lacu Sarat, alimentat din canale de irigatii

Lacul Sarat din statiunea braileana cu acelasi nume a secat pe 90% din suprafata, motiv pentru care presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a luat masura alimentarii lui cu apa din canalele de irigatii, potrivit Agerpres.
Presedintele CJ Braila a declarat ca nu putea asista la secarea completa a acestui obiectiv turistic atat de important pentru economia judetului, chiar daca unii braileni acuza faptul ca aceasta masura poate afecta calitatea terapeutica a…

citiţi mai departe