Ziua: A fost descoperit singurul animal care nu se poate imbolnavi de cancer

Cercetatorii de la Universitatea Rochester din New York au descoperit singurul animal care nu se poate imbolnavi de cancer, scrie, miercuri, dailymail.co.uk. Este vorba despre o specie de soareci, numita Heterocephalus glaber, care traieste in Africa. Rozatoarele sunt complet lipsite de par si au o speranta de viata de 30 de ani, ceea ce inseamna […]

Curentul: A fost descoperit singurul animal care nu se poate imbolnavi de cancer

Soarecele din specia Heterocephalus glaber, complet lipsit de par si cu o speranta de viata de 30 de ani, este singurul animal care nu se poate imbolnavi de cancer. Pe langa faptul ca sunt rezistente la cancer, gratie unei gene, p16, care ataca celulele canceroase inainte ca acestea sa apuce sa se dezvolte sau sa […]

Cel mai curajos soarece din Marea Britanie

Un soarece de camp, botezat “cel mai curajos soarece din Marea Britanie”, a fost capabil sa infrunte o pisica in fata si sa isi apere adapostul din Swavesey, Cambs, potrivit Telegraph.

Dupa ce pisica s-a apropiat de adapostul sau, soarecele s-a ridicat cat a putut de mult si in loc sa o ia la fuga si-a infruntat oponentul mentinandu-se ferm pe pozitie. In cele din urma pisica s-a plictisit si a renuntat.

“A fost incredibil, micul soarece a infruntat pisica si parea ca o ameninta cu…

citiţi mai departe

Soarecele de Nebraska, exemplul perfect al evolutionismului

O specie comuna de soarece din Nebraska poate fi considerata exemplul perfect al evolutionismului, dupa ultimele descoperiri ale oamenilor de stiinta, relateaza BBC.
In doar cateva mii de ani, soarecii din specia Peromyscus au reusit sa evolueze pana la o culoare deschiza a blanii, ce ii camufleaza perfect in regiunea de preerie din Sand Hills, Nebraska. Din acest motiv, specia este cel mai elocvent exemplu de selectie naturala.
Soarecii din aceasta specie sunt cele mai raspandite mamifere…

citiţi mai departe