Uraganul Rick, format în Pacific, a atins nivelul maxim de intensitate

Uraganul Rick a atins sâmbătă seară gradul maxim de intensitate pe scara Saffir-Simpson. În mai puţin de două zile, uraganul format în Oceanul Pacific a trecut de la categoria unu la categoria cinci, cu o viteză a vântului de până la 260 km/h. Citește mai departe…

Uraganul Fred a atins nivelul trei, devenind al doilea uragan major al anului

Uraganul Fred a crescut în intensitate miercuri, în Atlantic, atingând nivelul trei pe scara Saffir-Simpson, cu cinci trepte, şi a devenit al doilea uragan major al sezonului 2009, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami.
Citește mai departe…

Inundaţii în Mexic, în urma uraganului Jimena, devenit furtună tropicală

Uraganul Jimena, slăbit până în stadiul…

Uraganul Jimena a atins intensitatea doi pe scara Saffir-Simpson

Uraganul Jimena se apropie de coastele Mexicului, iar intensitatea sa creşte de la o oră la la alta. Potrivit Centrul Naţional pentru Prognoza Uraganelor din Miami, Jimena a ajuns un uragan de categoria doi din cinci, şi este însoţită de rafale de vânt de peste 160 de kilometri pe oră.
Citește mai departe…

Uraganul Bill a lovit arhipelagul Bermudelor

Uraganul Bill a lovit sâmbătă arhipelagul Bermudelor, în drumul său spre coasta de est a Statelor Unite. Uraganul a adus ploi torenţiale şi rafale puternice. Bill ameninţă mai ales insula Martha’s Vineyard, unde ar trebui să sosească familia preşedintelui Obama.
Citește mai departe…

Stare de alertă. Uraganul Bill ameninţă insulele Bermude

Uraganul Bill îşi face deja simţită…

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a II-a

Uraganul Bill a fost retrogradat la categoria a doua pe scara Saffir-Simpson. El îşi continuă traiectoria spre insulele Bermude şi spre coasta de est a Statelor Unite cu o viteză a vântului de până la 175 de kilometri la oră.
Citește mai departe…

Adevarul: Uraganul Bill se intensifica si urca in categoria 4

Uraganul Bill a crescut in intensitate, ajungand la Categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, dupa ce marti seara urcase la 3. Toate semnele arata ca uraganul a devenit unul major si se apropie de insulele Bermude, astfel ca specialistii urmaresc progresul rapid al lui Bill.

In jurul orei locale 5.00 uraganul a fost localizat la aproximativ 460 de mile est de Insulele Leeward, situate la est de Puerto Rico, si la peste 1.100 mile sud-est de Insulele Bermude, potrivit Centrului National pentru…

citiţi mai departe

Uraganul Bill ar putea provoca pagube majore dacă loveşte uscatul cu intensitatea din prezent

Uraganul Bill, primul format în acest sezon în Atlantic, a ajuns la categoria a treia pe scara Saffir-Simpson şi se îndreaptă ameninţător spre coasta de est a Statelor Unite.
Citește mai departe…

Uraganul Bill se îndreaptă spre coasta de est a Statelor Unite

Uraganul Bill, primul format în acest sezon în Atlantic, prinde putere de la o oră la alta şi se îndreaptă spre coasta de est a Statelor Unite.
Citește mai departe…

Experţii avertizează: Uraganul Bill se intensifică şi urmează să lovească insulele Bermude

Experţii Centrului Naţional pentru Uragane din Miami avertizează că uraganul Bill, primul din sezonul 2009 în Oceanul Atlantic, urmează să se intensifice în următoarele două zile. Potrivit AFP, uraganul,…