Defilarea biciclistilor bucuresteni de “Ziua fara masini”

Aproximativ 1.000 de biciclisti, atat amatori, cat si profesionisti, au participat marti seara la defilarea pe doua roti organizata de asociatiile Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III cu ocazia “Zilei fara masini”.

Startul defilarii a fost dat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta nu a participat la turul biciclistilor pe motiv ca era asteptat la primarie pentru a participa la cateva sedinte.

citiţi mai departe

Mii de biciclisti au descins in centrul Budapestei

Peste 10.000 de ciclisti s–au adunat in centru capitalei Ungariei marti seara pentru a cere masuri mai eficiente pentru utilizatorii de biciclete, informeaza Earth Times.

Evenimentul anual, organizat de grupul Critical Mass pentru a marca „Ziua fara masini”, a avut si o latura politica. Ciclistii au inconjurat primaria pentru a protesta fata de suspendarea planurilor de a crea doua piste pentru biciclete in cadrul unui proiect de renovare a unui pod important peste Dunare.

La inceputul…

citiţi mai departe

Transport in comun gratuit la Sighisoara in Ziua fara masini

Locuitorii municipiului Sighisoara au fost indemnati, marti, sa lase acasa masinile personale si sa se deplaseze la serviciu fie cu bicicleta, fie pe jos, fie cu mijloacele de transport in comun pentru care Primaria a acordat gratuitate, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sighisoara, Anca Silvia Ratiu, aceasta zi fara masini se inscrie in cadrul Saptamanii Mobilitatii Europene (16-22 septembrie), eveniment initiat de Comisia Europeana in anul 2002, pentru…

citiţi mai departe

Aproximativ 1.000 de bucuresteni au defilat pe doua roti in “Ziua fara masini”

Aproximativ 1.000 de biciclisti, atat amatori, cat si profesionisti, au participat in aceasta seara la defilarea pe doua roti organizata de asociatiile Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa si Terra Mileniul III cu ocazia “Zilei fara masini”.
Dintre acestia, peste 20 de persoane au ales sa inchirieze biciclete de la centrul de bike-sharing La Pedale din Parcul Kiseleff.
“Am descoperit recent ca imi place sa ma plimb cu bicicleta si am aflat ca exista plimbarea asta organizata si am…

citiţi mai departe

Masti de gaze pentru statuile sufocate de poluare

Opt statui din Bucuresti vor purta masti de gaze, incepand de astazi, pentru a atrage atentia autoritatilor si a locuitorilor din Capitala asupra pericolului reprezentat de poluarea cu noxe. Actiunea se numeste "Cu mastile curate" si este organizata de Academia Catavencu in parteneriat cu Asociatia Environ.
“Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase din Europa. Poluarea generata de traficul numarului foarte mare de masini este unul dintre principalii factori. Daca populatia…

citiţi mai departe

Bicicleta si transportul in comun, solutiile pentru un trafic mai verde

Dezvoltarea retelei de transport public si a infrastructurii pentru biciclete sunt solutiile pentru un trafic mai lejer si pentru un mediu mai curat in Bucuresti. Acest lucru necesita atat masuri de siguranta in trafic si educatie, cat si de eficientizare a transportului public supra si subteran, au concluzionat astazi organizatiile Green Revolution, Bate Saua sa Priceapa Iapa, Terra Mileniul III si reprezentantii Sindicatului Transportatorilor Bucuresti si ai autoritatilor locale, in cadrul…

citiţi mai departe