Adevarul: Muntii Gilaului, ingropati de deseurile din plastic

Trecatorii sunt intampinati de PET-uri si de gunoaiele ce se revarsa de pe versantii muntilor in lacul de acumulare Tarnita. Cea mai frumoasa zona turistica din judetul Cluj este acoperita de sticle din plastic. Autoritatile locale sustin ca rascumpararea acestor deseuri ar rezolva problema.
Clujul a cunoscut o dezvoltare imobiliara nu doar in zona urbana, ci si pe malul lacului de acumulare Tarnita. Odata cu aparitia cabanelor, a vilelor si chiar a palatelor, pe malul lacului au aparut si…

citiţi mai departe

Adevarul: Garantia pe PET ar scapa Bicazul de gunoaie

Localnicii din zona Lacului Bicaz, exasperati de mizeria ce-i inconjoara, spun ca predarea sticlelor din plastic contra cost ar rezolva problema. Zeci de tone de deseuri de ambalaje din plastic acopera apa si malurile lacului de acumulare Izvorul Muntelui.
La varsarea paraului Buhalnita in lacul de acumulare Izvorul Muntelui, animalele pasc printre sute de bidoane Foto: MIHAEL BALINT
Stratul de bidoane din plastic de pe apa barajului hidroenergetic de la Bicaz, devenit o constanta a…

citiţi mai departe

Secetă cumplită în Mexic

Mexicul este lovit de cea mai gravă secetă din ultimii 6 ani. Nivelul lacurilor de acumulare a scăzut dramatic, multe centrale hidroelectrice reducând-şi producţia de energie cu 30% din capacitate.După 40 de ani de stat în adâncurile lacului de acumulare de pe fluviul Grijalva, zidurile străvechi ale unei mănăstiri construite în secolul al XVI-lea au ieşit fantomatic cu 10 metri deasupra oglinzii de apă.