Americanii consuma 1.500 de sticle de apa pe secunda VEZI VIDEO

1.500 de sticle de apa sunt consumate in fiecare secunda in Statele Unite. Dintre cele 50 de miliarde de sticle de apa care sunt cumparate de americani in fiecare an, 80% ajung la gropile de gunoi, desi exista programe de reciclare, informeaza Treehugger. Mai mult, 17 milioane barili de petrol se consuma in fiecare an […]

Fantanile publice inlocuiesc apa imbuteliata in Londra

Londra va avea in curand aparate pentru apa in statii de autobuze si gari, o incercare a autoritatilor de a reduce cantitatea de deseuri din plastic, informeaza The Guardian.

Capitala Marii Britanii ar putea urma in curand exemplul oraselului australian Bundanoon, care a interzis la sfarsitul lunii trecute apa imbuteliata. Din acest motiv, autoritatile au construit in oras fantani publice.

Initiativa primariei din Londra ar putea afecta industria de 1,5 miliarde de lire sterline a apei…

citiţi mai departe

Adevarul: Comercializarea apei imbuteliate, interzisa

Bundanoon a devenit oficial primul oras al Australiei care interzice comercializarea apei imbuteliate, informeaza Green Report. Singurele recipiente acceptate sunt cele puse pe piata de magazinele de retail, ce pot fi umplute gratuit. Specialistii spun ca energia folosita la imbutelierea apei este de 2.000 de ori mai mare decat cea necesara pentru producerea apei de la robinet.

citiţi mai departe

Bundanoon, primul oras australian ce interzice apa imbuteliata

Bundanoon a devenit sambata primul oras al Australiei care interzice comercializarea apei imbuteliate, potrivit Earth Times.
Cei 2.500 de rezidenti au votat in luna iulie in favoarea interzicerii sticlelor de unica folosinta pentru imbutelierea apei. Singurele recipiente acceptate sunt cele puse pe piata de magazinele de retail, ce pot fi umplute gratuit.
“Cantitati enorme de resurse sunt folosite pentru a extrage, imbutelia si transporta apa, iar cea mai mare parte a ambalajelor ajunge…

citiţi mai departe