Avion prabusit in Columbia

Un avion care apartinea unei companii aeriene columbiene a fost lovit de traznet, in zona insulei San Andres, iar la aterizare s-a rupt in doua bucati. <a href=’http://ziuadecj.ro/eveniment/avion-prabusit-in-columbia–49016.html’ target=’_blank’>Citește mai departe… Citește mai departe…

Companiile româneşti fac propriile teste de zbor

Ameninţarea norului vulcanic islandez a dus la suspendarea a numeroase curse aeriene pe întreg teritoriul Europei. Acest lucru a dus la pierderi financiare majore. De aceea, câteva companii private româneşti au vrut să arate că se poate zbura fără probleme, cel puţin în spaţiul aerian al României.Un avion a decolat de pe aeroportul bucureştean Băneasa […]

Companiile aeriene promit reducerea emisiilor la jumatate

Companiile aeriene din intreaga lume au stabilit noi tinte pentru eficientizarea combustibilului si reducerea emisiilor de carbon, anunta Reuters.
Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA), care reprezinta 230 de companii aeriene, a anuntat ca acestea si-au luat angajamentul de a-si imbunatati eficienta combustibilului cu 1,5% pe an, pana in 2020.

In plus, companiile aeriene au mai stabilit, ca pana in 2020, dezvoltarea lor sa fie neutra din punct de vedere al carbonului. De…

citiţi mai departe

Adevarul: UE obliga companiile aeriene sa reduca CO2

Comisia Europeana a publicat lista companiilor aeriene care vor trebui sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon incepand din 2012 pentru a putea opera in Uniune Europeana, in cadrul unui sistem de plata intens criticat, informeaza NewsIn.
Emisiile de gaze de sera ale industriei aviatice reprezinta in prezent 3% din totalul emisiilor europene de CO2.
UE a impus o noua lege pentru acest sector de la 1 ianuarie in mod unilateral, si in pofida opozitiei majoritatii tarilor membre ale…

citiţi mai departe

Gandul: UE a facut topul companiilor aeriene poluatoare

Bruxelles-ul a publicat lista companiilor aeriene care vor trebui sa-si reduca emisiile de C02 incepand din 2012, pentru a putea opera in UE, si care vor trebui sa plateasca 15% din permisele de poluare tarilor europene. Companiile cel mai puternic afectate de decizia CE sunt Delta Air Lines, United Airlines, British Airways, Ryanair, Qantas, Continental Airlines, EasyJet, Thai Airways, American Airlines si Air France-KLM. Numai de la acestea sumele de platit s-ar ridica la 351,6 milioane euro.

citiţi mai departe