Update: Impuscaturi la ferma eoliana de la Cogealac

Cinci oameni au fost impuscati, astazi, la parcul eolian din localitatea Cogealac, judetul Constanta, in urma unui conflict dintre primar si mai multi localnici cu paznicii firmei CEZ, care construieste in Dobrogea cel mai mare parc eolian din Europa. Aura Broasca, directorul Ambulanta Constanta, a confirmat ca incidentul s-a soldat cu cinci raniti. ”Avem doua […]

Adevarul: „Casa Verde“ intra din nou in prelungiri

Programul pentru inlocuirea sistemelor clasice de incalzire cu instalatii ce functioneaza cu energii regenerabile se mai prelungeste pana la 9 octombrie. Judetul Constanta a depus, deocamdata, cele mai multe proiecte in cea de-a doua sesiune de finantare pentru „Casa Verde“.

Programul pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu instalatii ce utilizeaza energia alternativa se prelungeste din nou. Cea de-a doua etapa se va finaliza la 9 octombrie, desi data-limita…

citiţi mai departe

CEZ va instala 101 turbine eoliene la Cogealac

CEZ a incheiat, vineri, cu GE Energy, un acord de achiztie a 101 turbine eoliene care vor fi instalate la Cogeleac, judetul Constanta, reprezentand a doua parte a proiectului de productie a energiei alternative derulat de grupul ceh de utilitati in Dobrogea, informeaza Mediafax.
"Compania selectata pentru furnizarea turbinelor eoliene pentru a doua parte a proiectului parcului eolian CEZ de la Cogealac, din Dobrogea, este GE Energy", se arata intr-un comunicat al CEZ.
Contractul include…

citiţi mai departe