Singapore importa ecosistemul fragil din Cambodgia

Statul Singapore isi extinde suprafata cu nisip importat iresponsabil din Cambodgia, in timp ce se prezinta drept una dintre cele mai eco natiuni din Asia, potrivit organizatiei Global Witness, citata de The Guardian (VEZI STUDIU). Comertul cu nisip distruge ecosistemele, nu este reglementat corespunzator si ii imbogateste pe intreprinzatori pe cheltuiala pescarilor. Raportul “Shifting Sand: […]

Furtună de nisip în China

Nordul Chinei a fost lovit de cea mai puternică furtună de nisip din acest an. La Beijing, cerul s-a luminat puternic şi un strat subţire de nisip a acoperit oraşul. Muncitorii din Piata Tienanmen au fost nevoiţi să folosească echipamente de protecţie. Oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din case.  Fenomenul meteorologic a perturbat […]

O furtună de nisip s-a abătut asupra Washingtonului – VEZI VIDEO

O neobişnuită furtună de nisip le-a dat de furcă americanilor din statul Washington. Mai multe şosele au fost închise ore în şir, după zeci de accidente, unele grave.
Citește mai departe…

Norul de praf rosu a traversat 2.000 de kilometri

Praful rosu care a acoperit orasul australian Sydney saptamana aceasta a ajuns in Noua Zeelanda, traversand 2.160 de kilometri deasupra Marii Tasmaniei, potrivit Earth News.

O furtuna masiva de nisip a invaluit cateva regiuni din sudul Australiei miercuri, lasand in urma o ceata rosiatica. Din acest motiv, traficul aerian si cel pe mare au fost restictionate. Expertii au avertizat ca norul de praf ar putea fi purtat de vant pe distante foarte lungi.

Oamenii de stiinta au explicat ca…

citiţi mai departe

Evenimentul Zilei: Furtuna de nisip la Sydney

Cel mai mare oras australian este acoperit de nisip rosu venit din desert purtat de rafalele puternice de vant, relateaza BBC.
Nimeni nu iese afara fara masti din cauza aerului greu de respirat. Chiar si asa mai multi localnici au cerut ajutor la numarul de urgenta dupa ce au avut probleme respiratorii. Copiii si batranii sa ramana in case, au avertizat autoritatile.
Din cauza vizibilitatii reduse si rafalelor puternice de vant cursele aeriene au avut intarzieri, iar portul a fost inchis….

citiţi mai departe

Furtuna roşie

O furtună de nisip roşiatic a paralizat miercuri metropola Sydney. Cerul a devenit opac, activitatea porturilor şi aeroporturilor a fost întreruptă, iar serviciile de acordare a asistenţei medicale au fost asaltate de persoane cu probleme respiratorii. Furtuna i-a surprins pe locuitori la primele ore ale dimineţii, în timp ce se deplasau spre serviciu. Toţi ofiterii brigăzii rutiere au fost mobilizaţi şi i-au îndemnat pe şoferi să circule cu prudenţă sau să continue drumul cu metroul. Medicii au recomandat populaţiei să nu părăsească locuinţele sau să poarte măşti de protecţie, în cazul deplasărilor strict necesare.

CNN METEO: Praful a creat un peisaj apocaliptic in Australia

O furtuna masiva de nisip a invaluit cateva regiuni din sudul Australiei, lasand in urma o ceata rosiatica. Din acest motiv, autoritatile au lansat un avertisment mai ales catre cei care sufera de astm, informeaza CNN. Medicii ii sfatuiesc pe oameni sa evite iesirile, mai ales daca sufera de boli de respiratie sau de inima. […]

Nisipul este o resursa pe cale de disparitie in Vietnam

Cererea tot mai mare de nisip face ca delta fluviului Mekong din Vietnam sa fie exploatata excesiv, iar efectele asupra mediului sunt devastatoare, potrivit Earth Times.

Numarul de lucrari de excavare a crescut din cauza nevoii tot mai mari de nisip a industriei constructiilor din Singapore,  dupa ce Indonezia si Cambodgia au interzis exportarea acestei resurse.

Autoritatile avertizeaza ca exploatarile excesive au provocat alunecari de teren si au modificat cursul raurilor. In plus,…

citiţi mai departe