Radiaţia ultravioletă – la cote periculoase

Valorile indicelui radiaţiei ultraviolete înregistrate astăzi în centrul ţării este de peste opt unităţi, ceea reprezintă un nivel foarte ridicat, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.Valorile pun în pericol sănătatea populaţiei, motiv pentru care trebuie evitată expunerea la soarele între orele 11-18.La determinarea indicelui UV se ţine cont de lungimile de undă ale radiaţiei ultraviolete, care […]

Evitaţi băile de radiaţii solare!

Aveţi mare grijă când va expuneţi la soare! Medicii avertizează ca radiaţiile solare sunt foarte nocive dacă stăm la plajă în miezul zilei şi nu ne luăm măsuri de protecţie. Fizicienii susţin că nivelul radiaţiilor ultraviolete este normal şi că nu avem motive de îngrijorare dacă ne protejam.

Atenţie la radiaţii!

Radiaţiile ating din nou zona de alertă roşie şi redevin o ameninţare pentru români. Nivel este foarte mare în special în Dobrogea şi Bărăgan. Cei aflaţi pe litoral nu au ţinut cont de avertismentele medicale şi au petrecut toata ziua pe plajă. Riscurile pe care şi le asumă: de la îmbătrânirea pielii şi arsuri, până […]

Litoralul şi Dobrogea sunt sub cod roşu de ultraviolete!

Sunt vizate în mod special staţiunile de la mare. Radiaţiile sunt periculoase pentru piele şi ochi. Medicii recomandă ca între orele 11.00 şi 18.00 să fie evitată expunerea la soare.

Atenţie la radiaţii ultraviolete! Pericol crescut!

Dacă duminică radiaţiile ultraviolete afectau vestul ţării, azi sunt în pericol Dobrogea şi Baraganul, sudul Moldovei, dar şi Bucureştiul, în a doua parte a zilei. Indicele de radiaţii UV variază între 8 şi 10, pe o scală de maximum 11.