Cutremurul, urmat de tsunami, provoaca haos in Samoa

O serie de valuri imense, provocate de cutremurul de 8 grade din Samoa, au transformat insulele din Pacific in zone calamitate.

Ultimele estimari arata ca 100 de oameni au murit, iar alte cateva sute sunt raniti. Presedintele american Barack Obama a declarat zona de dezastru in Samoa Americana, iar un transport militar va aduce ajutoare in regiune. Capitala Pago Pago a fost inundata, potrivit Mediafax. O mare fabrica de conserve de peste a fost distrusa, drumul catre aeroport intrerupt,…

citiţi mai departe

Un al doilea ciclon ameninţă Filipinele, după ce Ketsana a provocat moartea a 246 de persoane

Un al doilea ciclon tropical, în curs de formare, ameninţă estul arhipelagului Filipinelor, care a fost lovit deja de un prim taifun ce a provocat moartea a 246 de persoane, a avertizat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).
Citește mai departe…

Schimbarile climatice, prioritatea militara a Taiwanului

Efectele schimbarilor climatice sunt mai mult o problema de securitate nationala in prezent, potrivit declaratiilor facute de presedintele Taiwanului, Ma Ying-jeou, citat de cop15.dk.

El a facut referire la puternicul taifun Morakot, cea mai distructiva furtuna ce a afectat tara in ultimii 50 de ani.

„Ca urmare a schimbarilor climatice, dezastrele ca Morakot nu mai sunt atat de neobisnuite acum, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru ce e mai rau. Treaba armatei este bineinteles sa apere…

citiţi mai departe

Un cameraman a fost luat de ape în timp ce filma distrugerile provocate de taifun în Taiwan

Şi jurnaliştii cad victime dezastrelor naturale. Este cazul unui cameraman taiwanez, care a fost luat de apele revărsate, în timp ce filma urmările taifunului Morakot.
Citește mai departe…

Autorităţile încearcă să facă faţă trecerii taifunului Morakot, în Taiwan

Dezastru şi lacrimi în Taiwan! La zece zile după trecerea taifunul Morakot, cel mai puternic în ultima jumătate de secol, echipele de salvare înceracă să ajungă în localităţile izolate de ape şi alunecările de teren.
Citește mai departe…

Morakot, necruţătorul – 15 morţi, sute de răniţi şi dispăruţi

Taifunul Morakot, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Asia de sud-est, a lăsat în urmă un bilanţ dramatic: 15 morţi, sute de răniţi şi dispăruţi,  oameni evacuaţi din calea dezastrului. Pagubele materiale sunt uriaşe în Taiwan şi China continentală.    

Taifunul Morakot a făcut 13 morţi în China şi Taiwan

Natura face ravagii în Asia. Două taifunuri au făcut zeci de victime în China, India şi Taiwan.
Citește mai departe…

Taifunul Morakot face ravagii: 24 de oameni au murit şi peste 4 milioane au rămas fără locuinţe (VIDEO)

Cel puţin 14 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 52 sunt daţi dispăruţi în Taiwan în urma inundaţiilor provocate de taifunul Morakot. Şi în Japonia, ploile torenţiale au provocat alunecări de teren care…

Un hotel de şase etaje s-a prăbuşit în Taiwan din cauza taifunului Morakat (VIDEO)

Taifunul Morakat continuă să provoace ravagii în Taiwan. Un hotel de şase etaje, împreună cu clădirile din apropiere s-a prăbuşit din cauza alunecărilor de teren cauzate de ploile torenţiale. Apele au…

Un sfert de milion de oameni evacuaţi din cauza taifunului Morakot

Peste 250.000 de oameni au fost evacuaţi în regiune Fujian din sud-estul Chinei odată cu apropierea taifunului Morakot. Acesta a traversat Taiwanul şi a ajuns pe teritoriul chinez în cursul zilei de duminică, a anunţat Centrul Naţional de Meteorologie.
Citește mai departe…

Taifunul Morakot a făcut ravagii în Taiwan

Taifunul Morakot se îndreaptă spre China continentală după ce a făcut ravagii pe insula Taiwan. Cel puţin patru persoane sunt date dispărute, iar o femeie a murit. În Filipine, pe unde taifunul a trecut…

Taifunul Morakot a lovit sâmbătă dimineaţă insula Taiwan

Sâmbătă dimineaţă taifunul Morakot a lovit Taiwanul cu toată puterea. Din primele informaţii doi oameni s-au înecat, suprafeţe întinse au fost inundate şi s-au produs numeroase alunecări de teren.
Citește mai departe…

Evacuaţi din calea taifunului

Taifunul Mora-kot ameninţă continentul asiatic. După ce a trecut peste Filipine, unde a ucis şase oameni, a lăsat în urmă inundaţii grave, alunecări de teren, case şi drumuri distruse, ciclonul se îndreaptă acum spre China. Meteorologii avertizează că vântul puternic va lovi sâmbătă sud-estul acestei ţări.Chinezii sunt speriaţi: în aşteptarea taifunului, au fost evacuaţi 20.000 de oameni şi 30.000 de ambarcaţiuni au primit indicaţii să se întoarcă de pe mare şi să rămână ancorate în porturi. Autoritatile locale au trimis prin telefonul mobil 8,4 milioane de sms-uri cu avertismente asupra pericolului.

China, ameninţată de taifunul Morakot. 20.000 de persoane au fost evacuate

Autorităţile din China au intrat în alertă din cauza taifunului Morakot. Peste 20.000 de persoane au fost evacuate şi 34.000 de vapoare au fost chemate în porturi, după ce autorităţile au semnalat apropierea…