Facturile la CET se vor plati individual

Sursa: Stiri meteo

– consilierii locali bacauani au aprobat o noua procedura de plata a agentului termic furnizat populatiei de societatea CET – astfel, oamenii vor primi facturi individuale, isi vor putea urmari datoria, vor putea face platile direct la CET pentru caldura primita si nu pentru alte utilitati ale asociatiei, iar societatea isi va urmari mult mai usor creantele

Pasul spre factuarea individuala a fost facut. Consilierii locali bacauani au aprobat un proiect de hotarire care stabileste modul prin care bacauanii isi vor plati caldura primita individual. Alesii au aprobat noi proceduri de trecere la sistemul individual de facturare/incasare a contravalorii energiei termice furnizate populatiei din municipiul Bacau in sistem centralizat. Deja, la CET se lucreaza pentru implementarea proiectului prin care fiecare persoana racordata la CET va primi lunar acasa factura cu ceea ce a consumat in luna respectiva si se asteapta redactarea hotaririi Consiliului Local Bacau. Noul sistem va adece avantaje atit pentru cetatean, cit si pentru societatea care furnizeaza agentul termic. De altfel, primarul Romeo Stavarache a anuntat trecerea la noul sistem de luna trecuta, cind a vorbit despre incheierea conventiilor individuale de plata. El a dispus atunci sa se faca o analiza exacta pe asociatii. “Am facut o analiza imediat dupa ce E.On a sistat gazul, pe clientii furnizorului de agent termic din municipiul Bacau. Am ajuns la concluzia ca 15 – 20% din asociatii aduna o datorie de 24 milioane de lei noi, o situatie foarte grava. De aceea, 85% din cetatenii racordati la sistemul centralizat sufera desi isi platesc facturile catre furnizori. Sint 19 asociatii care au o datorie de 11,1 milioane de lei noi, pe care le vom face publice. Apoi vom trece la incheierea de conventii individuale”, a declarat atunci primarul Bacaului.

Facilitati pentru populatie

Odata ce facturile vor fi emise de CET individual, plata se va putea face in cinci centre zonale din oras. In plus, cei racordati in sistem centralizat vor putea face platile si in conturile societatii, la fel ca si in cazul altor utilitati, si chiar on-line. Este stiut faptul ca banii incasati de la oameni nu au ajuns la CET din diverse motive, cum ar fi delapidarea lor de catre unii sefi de asociatii sau ca din banii incasati s-au platit salarii, detergenti, tone de hirtie si alte utilitati, dupa placul sefilor de asociatii. Odata cu emiterea noilor facturi, banii cetatenilor se vor duce direct la furnizorul de caldura, deoarece va avea o legatura directa cu CET. In cazul blocurilor cu incalzire pe orizontala sistemul va fi mult mai relevant, deoarece exista contoare individuale. In celelalte cazuri se va calcula dupa un algoritm pe baza a ceea ce arata contorul de bloc. In cazul in care omul va fi nemultumit de cantitatea de caldura consumata va putea cere diminuarea ei sau sa il traga la raspundere pe presedintele asociatiei. Avantajul va fi si pentru CET, care isi va putea urmari astfel creantele mult mai usor.

Articole similare

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.