Zeci de turişti, blocaţi în masivul Iezer

Sursa: www.tvr.ro - Mediu

Zeci de turişti au fost blocaţi pentru câteva ore între cabanele Voina şi Cuca, din masivul Iezer-Păpuşa, după ce singurul drum de acces a fost rupt sâmbătă seara de o viitură. “Un apel primit la 112 a semnalat faptul că în zona cabanei Cuca, de pe raza comunei Lereşti, mai multe autoturisme au fost blocate în urma degradării drumului din cauza conditiilor meteorologice.

În zonă montana din amonte de Campulung (vezi prognoza) s-au deplasat agenţii postului de poliţie din Lereşti, care au constatat că, în urma precipitaţiilor abundente, drumul forestier care face legătura între cabanele Voina şi Cuca a fost rupt de viitură”, a anunţat, duminică, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cele opt autoturisme blocate au fost scoase, cu ajutorul unor voluntari, în drumul judeţean care face legătura între cabana Voina şi comuna Lereşti. De asemenea, 15 elevi aflaţi într-o excursie au fost conduşi pe jos până la cabana Voina.

Poliţiştii au anunţat că toţi turiştii au fost evacuaţi în siguranţă, fără să se înregistraze victime sau pagube materiale.

Inainte de a pleca pe munte, vezi cum se anunta a fi prognoza meteo in judetul Arges.

Articole similare

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.